Moraira, een rustige badplaats
 
Moraira een prachtig oud vissersstadje met dagelijks een visveiling, open voor publiek. Maar ook één van de beste jachthavens van de regio.
De kustweg van Moraira naar Calpe is prachtig. Kronkelend langs inhammen en baaitjes met een voortdurend wisselend uitzicht over zee. Er zijn volop restaurantjes om onderweg gezellig te pauzeren en van de omgeving te genieten.
Vanwege de geïsoleerde ligging in de groene heuvels en het mooie Playa de l'Ampolla heeft Moraira zicht tot een rustige, sympathieke en tegelijkertijd moderne vakantieplaats ontwikkeld. De baaien zijn ideaal voor zwemmen en watersport.  
 

 

 
Naast de prachtige jachthaven heeft Moraira veel winkelgelegenheid en horeca. Het kleine compacte centrum is vrijwel vlak en biedt gezellige winkels, kledingzaken, restaurants en een wekelijkse markt.
Moraira beschikt over 8 km. kustlijn van Morro de Tamarit tot Punte de L'Estrelle, omgeven door een zee die altijd blauw en warm is. Sommige stranden hebben fijn zand voor de moderne bezoekers die houdt van levendigheid en toerisme. Andere stranden liggen in kleine baaien omgeven door rotsen, ideaal voor de bezoekers die houden van rust en intimiteit.
Ook op culinair gebeid staat Moraira bekend als het centrum van de gastronomie aan de Costa Blanca en heeft een aantal prestigieuze internationale restaurants, zelfs één met een ster. In de herfst organiseren zij een Gourmet Festival waarbij internationale chefs worden uitgenodigd.